Bačena bomba na porodičnu kuću, zbog prijetnji sklonio porodicu
ilustracija

Reketiranje?

Bačena bomba na porodičnu kuću, zbog prijetnji sklonio porodicu

U naselju Konik u Podgorici, u dvorištu kuće Almira Beriše preksinoć je bačena bomba.

 U eksploziji nije bilo povrijeđenih, a pričinjena je manja materijalna šteta, rečeno je nezvanično “Vijestima” iz Uprave policije.

Isti izvor kazao je da niko od porodice Beriša nije bio u kući kada je bomba eksplodirala. 

Beriša je prije mjesec “Vijestima” ispričao da je Podgoričanin H. K. 12. novembra pokušao da ga reketira i da je prinuđen da skloni porodicu iz države. 

Iste noći sve je prijavio policiji.

Iz policije juče nijesu rekli da li eksplozija ima veze sa tim, navode Vijesti.

Tog dana on i njegov drug Mario Toskić vozili motocikle Ulicom španskih boraca. Naveo je da se H.K. zaustavio automobilom pored njih i pitao ga da li prodaje motor, i on mu je odgovorio da ne prodaje. Potom mu je prijetećim tonom rekao da mu doveze motor do kuće.

 Toskić mu je kasnije prenio da mu H.K. neće uzimati motocikl ako mu donese 500 eura, a da je do kraja dana tražio 2.000 eura.

"Nakon sat pojavio se ispred moje kuće, došao do kapije, jako čupao i vukao kvaku i tražio da mu otvorim”, piše u Berišinoj prijavi.

Zbog straha je porodicu preselio kod rodbine i pokrenuo proceduru da ih odvede u inostranstvo. 

Tužilac je ocijenio da H.K. nije počinio krivično djelo, pa je policija protiv njega pokrenula prekršajni postupak zbog drskog ponašanja.

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.