Avion vraćen sa pola puta jer je jedan putnik pogriješio let
Ilustracija

Avion vraćen sa pola puta jer je jedan putnik pogriješio let

Avion japanske avio-kompanije koji je iz Los Anđelesa poletio za Tokio vratio se, poslije četiri sata leta, na svoje polazište nakon što je posada otkrila da se u letjelici nalazi putnik koji se ukrcao na pogrešan let, saopštila je kompanija „Ol Nipon ervejz“.

Pilot na letu 175 odlučio je da avion vrati na aerodrom sa kojeg je poletio, slijedeći bezbjednosne procedure te avio-kompanije, navodi se u saopštenju, uz izvinjenje putnicima koji su se pitali zašto su se vratili posle četiri sata leta, koji ukupno traje 11 sati, prenosi AP.

Avion je sa Međunarodnog aerodroma u Los Anđelesu poletio u utorak u 11.36 sati, a vratio se u 19.33.

U međuvremenu, FBI je pokrenuo istragu o ovom incidentu i saopštio je da je u utorak uveče ispitivao putnike, ali da nikog nije uhapsio.

Portparolka FBI Lora Ajmiler rekla je da ni protiv koga nije podignuta optužnica, ali da je istraga u toku.

Neimenovani američki zvaničnik koji se bavi incidentom rekao je za AP da su u ovaj slučaj umiješana dva brata – jedan koji je imao kartu za avion japanske avio-kompanije, i drugi koji je imao kartu za let avionom „Junajted erlajnsa“ koji je poletio otprilike u isto vrijeme.

Obojica su prošla bezbjednosnu kontrolu, rekao je isti izvor.

Japanska avio-kompanija saopštila je da pokušava da utvrdi kako je putnik ušao u pogrešan avion.

Takođe je istakla da podržava odluku pilota „iz opreza i radi bezbjednosti putnika i posade“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.