Roganović traži od Srbije da sam plati troškove ekstradicije u CG
Foto: Vijesti

Strahuje za svoju bezbjednost

Roganović traži od Srbije da sam plati troškove ekstradicije u CG

Novljanin Vladimir Roganović, koga bezbjednosne službe označavaju kao člana kavačkog klana, a koji u "Novoj skeli" služi kaznu zbog falsifikovanja isprava, ponudio je državnim organima Srbije da plati troškove svoje ekstradicije u Crnu Goru.

Na ovaj neuobičajen korak Roganović se odlučio iz straha za svoju bezbjednost. Saznanja Blica potvrdio je i njegov advokat.

"On je podnio zahtjev Ministarstvu pravde, Višem sudu u Beogradu, MUP-u u čijem je sastavu Interpol, da mu se omogući da sam snosi troškove ekstradicije, tačnije da plati avionske karte za policajce koji će ga pratiti i za sebe. Smatra da je vazdušni put u Crnu Goru mnogo bezbjedniji od kopnenog, na kome mogu da ga vrebaju razne zasjede duž puta u kojima bi mogao da bude životno ugrožen. Smatra i da bi njegova ekstradicija kopnenim putem iziskivala i angažovanje mnogo više, prevashodno pripadnika MUP-a, te da bi zbog njegovog prolaza bili ugroženi i građani Srbije koji bi putovali saobraćajnicama kojom bi njega vozili do granice sa Crnom Gorom", kaže za "Blic" Jakša Peković, Roganovićev advokat, i dodaje da za sada nijesu dobili odgovor da li je ovakva akcija uopšte moguća.

Vladimir Roganović je, inače, uhapšen početkom maja u Beogradu, a ubrzo ga je Prvi osnovni sud osudio na osam mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava. Crna Gora je inače za njim raspisala potjernicu jer je osumnjičen za lažnu dojavu o postavljenoj bombi u diskoteci a treba da odsluži i kaznu zbog nelegalnog oružja. Kao razlog za podnošenje zahjteva da kaznu služi u Crnoj Gori, Roganović je navodio želju da iznese odbranu o postavljenim bombama.

Njegov stric Niko Roganović je ubijen, a prethodno je njegov brat od strica Duško Roganović povrijeđen u eksploziji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.