U eksploziji deset povrijeđenih
Foto: Beta

Sankt Peterburg

U eksploziji deset povrijeđenih

Najmanje deset osoba povrijeđeno je danas u eksploziji u supermarketu u Sankt Peterburgu, saopštile su ruske vlasti novi bilans.

Istražni odbor naveo je malo ranije da je eksplozija uzrokovana "napravom ručne izrade".

"Eksplodirala je naprava ručne izrade jačine jednake kao 200 grama TNT", izjavila je portparolka odbora Svetlana Petrenko i dodala da se "sve hipoteze" razmatraju, ali da i dalje ostaje otvorena istraga "za pokušaj ubistva", javila je agencija Frans pres, prenosi Beta.

Lokalni zvaničnik Aleksandar Klaus izjavio je da je deset osoba u bolnici zbog povreda, dok su se u prvom izvještaju pominjale četiri povrijeđene osobe.

Agencija AP je javila da niko nije preuzeo odgovornost za ekploziju koja se dogodila u supermarketu u Sankt Peterburgu i dodala da je ekplozivna naprava bila u jednoj torbi koju kupci kače na ulazu.

"Eksplozija se dogodila oko 18.30 po lokalnom vremenu u supermarketu u aveniji Kondratjev u Sankt Peterburgu", navela je policija.

Kremlj je prije deset dana saopštio da je ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao američkog kolegu Donalda Trampa da bi mu zahvalio zbog dojave američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), zahvaljujući kojoj je spriječena serija bombaških napada u Sankt Peterburgu.

Putin je potom rekao da su pripadnici ruskih agencija za bezbjednost osujetili 60 terorističkih napada tokom ove godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.