Stefan Savić: Nastaviću da promovišem Crnu Goru sa grbom na grudima
Savić, foto:Anadolija

Najbolji crnogorski fudbaler u 2017. godini

Stefan Savić: Nastaviću da promovišem Crnu Goru sa grbom na grudima

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) priredio je danas u Podgorici svečanost, na kojoj su proglašeni najbolji pojedinci u fudbalskoj 2017. godini.

 Žiri je za najboljeg igrača tekuće godine izabrao Stefana Savića, defanzivca madridskog Atletika, koji je i prošle godine biran za igrača godine.

Na svečanoj ceremoniji, održanoj u kristalnoj sali hotela „Hilton”, crnogorskom reprezentativcu priznanje je uručio predsjednik FSCG Dejan Savićević. 

“Ova nagrada za mene predstavlja veliko zadovoljstvo i motiv više da svoju zemlju predstavljam na pravi način. Volio bih da ovo priznanje sljedeće godine pripadne nekom drugom. Nastaviću da promovišem Crnu Goru sa grbom na grudima”, rekao je Savić na ceremoniji proglašenja, prenosi Anadolija.

2017122722778369129280561Web

Savić najbolji crnogorski fudbaler u 2017. godini

Stefan Savić je i u godini na izmaku bio stub odbrane crnogorske reprezentacije, a takođe je i nezamjenljiv u odbrani Atletiko Madrida.

Savić je imao 88 glasova, 50 više od drugoplasiranog Stevana Jovetića, asa Monaka. Treće mjesto pripalo je Adamu Marušiću, fudbaleru Lacija sa 16 glasova.

Za najboljeg igrača Telekom Prve crnogorske lige izabran je napadač Sutjeske Igor Ivanović. Napadač Budućnosti Miljan Vlaisavljević osvojio je drugo, a talentovani fudbaler Zete Nikola Krstović treće mjesto.

Kada je u pitanju trener godine, priznanje je pripalo Miodragu Vukotiću, aktuelnom treneru Rudara iz Pljevalja.

2017122722778369129280565Web

Vukotić je sa ekipom Budućnosti prošle sezone osvojio šampionsku titulu. Drugo mjesto pripalo je Nikoli Rakojeviću, dok je treće mjesto u ovom izboru osvojio Duško Vlaisavljević.

Komisija za omladinski fudbal FSCG za najperspektivnije mlade igrače proglasila je člana Javora Aliju Krnića, Iliju Vukotića iz Benfike i golgetera Zete Nikolu Krstovića.

Za najboljeg futsal igrača u godini na izmaku proglašen je golman Titograda i crnogorske reprezentacije Dragoljub Despotović. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.