DPS Herceg Novi: Umjesto brige za Sportski centar vladajuća koalicija rasipa novac građana
DPS

DPS Herceg Novi: Umjesto brige za Sportski centar vladajuća koalicija rasipa novac građana

Inicijativa o sporazumnom raskidu ugovora o zakupu hotela i restorana u okviru Sportskog centra Igalo, koja je danas uz protivljenje odbornika DPS-a usvojena u Skupštini Herceg Novog, nedvosmisleno ukazuje na neodgovornost, nesavjestan i rasipnički odnos vladajuće koalicije prema građanima i Opštini, tvrde u saopštenju iz OO DPS-a Herceg Novi.

"Sakriveni iza licemjerne brige za Sportski centar, inicijatori raskida ugovora otvoreno su se svrstali na stranu zakupca i zanemarili interese preduzeća čiji je osnivač Opština. U ugovoru o zakupu, koji je potpisan 2012. godine, jasno je navedeno da je zakupac dužan da opremi objekat, da ga po prestanku korišćenja vrati u prvobitno stanje, te da „nema pravo naknade za uložena sredstva u hotel i restoran“. Usvojenom odlukom o raskidu ugovora ne samo da se zakupac u potpunosti oslobađa kompletnog duga, već se od njega, po vrlo upitnim uslovima, otkupljuje oprema koju je uložio u objekat", saopštavaju iz novskog DPS-a.

Oni  postavljaju nekoliko pitanja:

1.   Zbog čega se dug otpisuje?

2.   Zbog čega se otkupljuje oprema po cijenama po kojima je moguće nabaviti novu opremu?

3.   Zbog čega je interes zakupca koji nije poštovao ugovor važniji od potreba Sportskog centra?

4.   Kako to da je procjena uloženih sredstava za 5.000 eura veća od duga zakupca?

5.   Zašto Opština umjesto da naplati dug prihvata da plati zakupcu nešto što ugovor ne predviđa?

Kako navode u OO DPS-a stvar postaje malo jasnija kada se pogleda ko su inicijatori raskida ugovora:

"To je podmladak onih koji su za zakupcem sklopili ugovor 2012. godine. Oni koji su tada birali partnera po volji, danas preko mladih demagoga otkupljuju polovan namještaj po cijeni novog, čineći partneru uslugu koju lako mogu objasniti sebi, ali vrlo teško građanima Herceg Novog. Građani Herceg Novog svakoga dana mogu da vide sve veći nesklad između praznih demagoških obećanja i zbilje koja opominje", zakljujučuju u OO DPS-a Hereg Novi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.