KCCG osudio napad na medicinskog tehničara:Poštujte zdravstvene radnike jer oni brinu o vašem zdravlju

Napad prijavljen policiji

KCCG osudio napad na medicinskog tehničara:Poštujte zdravstvene radnike jer oni brinu o vašem zdravlju

Klinički centar najoštrije je osudio svaki vid napada na svoje zaposlene, poručili su iz te zdravstvene institucije povodom incidenta od 24. decembra kada je u Urgentnom centru, verbalno i fizički napadnut medicinski tehničar od strane rodbine pacijentkinje.

Tehničar je napad prijavio Upravi policije i očekujemo od nadležnih pravosudnih organa da vinovnici ovog čina budu najoštrije sankcionisani - poručili su iz Kliničkog centra.

Istakli su da ovaj čin zaslužuje posebnu osudu jer se radilo o pacijentkinji koja je došla da provjeri svoje zdravstveno stanje, što je trebala da uradi u Domu zdravlja kod svog izabranog doktora.

Podsjećaju da je Urgentni centar namijenjen za zbrinjavanje pacijenata sa urgentnim stanjima.

"Međutim, suočeni smo sa stalnim zloupotrebljavanjem ove organizacione jedinice naše ustanove od strane naših osiguranika, čime se dovodi u pitanje zbrinjavanje onih pacijenata kojima je zaista potreban urgentan tretman. Činjenica je da su zaposleni u Urgentnom centru svakodnevno izloženi pritiscima pacijenata i članova njihovih porodica, a naročito onih koji su kvalitetnu zdravstvenu uslugu mogli dobiti na primarnom nivou, tj. kod svog izabranog doktora", napominju iz KCCGa.

Koliko je opterećeno osoblja Urgentnog centra najbolje govori podatak da je od 1. januara 2017. godine do danas, zdravstvenu pomoć u ovu organizacionu jedinicu dobio 76.921 pacijent.

Iz Kliničkog centra su apelovali na sve građane da ne zloupotrebljavaju Urgentni centar i da poštuju zdravstvene radnike jer oni brinu o njihovom zdravlju 24 sata 365 dana u godini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.