Apel Amfilohija poslednji glas razuma u oslobađanju
Stamatović

Stamatović smatra

Apel Amfilohija poslednji glas razuma u oslobađanju "okupiranog" Kosova

Apel za odbranu Kosova i Metohije mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, nije nikakav politički pamflet niti miješanje crkve i vjere u politiku već poslednji "glas razuma" u oslobađanju "okupiranog" Kosova, ocijenio je danas predsjednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović.

On je u pisanoj izjavi naveo da je Amfilohijev apel "alarmantni signal odgovornog duhovnika" koji poziva na ujedinjenje crkve i srpskog naroda, u namjeri da se oslobodi privremeno okupirana južna srpska pokrajina.

Prema njegovoj ocjeni, u istom pravcu ide i jasna poruka vladike bačkog i portparola SPC Irineja Bulovića da državno rukovodstvo mora da se upravlja većinskim stavom srpskog naroda o Kosovu i Metohiji.

Stamatović je dodao da je obaveza predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da brani državne i nacionalne interese bez obzira na prijetnje i ucjene koje mu dolaze od njegovih "prijatelja" iz Amerike i Evropske unije (EU), na šta ga podsjeća i zakletva data na Jevanđelju, prenosi Beta.

Stamatović je ponovio i da je unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, "lažiran" i da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ustvari vodi monolog sa samim sobom, isključivo s ciljem pribavljanja alibija za legalizaciju već donijete odluke o odricanju 17 odsto teritorije, koju će saopštiti u martu.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.