30 hiljada kao jedan: Navijački njemačkog drugoligaša oduševili svijet (VIDEO)
Foto:Reuters

30 hiljada kao jedan: Navijački njemačkog drugoligaša oduševili svijet (VIDEO)

Navijači njemačkog drugoligaša Union Berlina ni ove godine nisu iznevjerili tradiciju. Gotovo 30.000 okupilo ih se veče uoči Božića na stadionu Alten Försterei kako bi pjevali božićne pjesme.

Tradicija je pokrenuta prije 14 godina kada su navijači, nezadovoljni serijom očajnih rezultata, provalili na stadion i počeli da pjevaju božićne pjesme kako bi, barem nakratko, zaboravili na turobnu stvarnost svoga kluba.

Od tada se okupljaju svake godine, pa tako i sada kada je Union stabilan drugoligaš koji trenutno zauzima vrlo dobro šesto mjesto na tabeli.

Atipični navijači Union Berlina već su se nekoliko puta istakli raznim akcijama. Tako su prije 12 godina pokrenuli kampanju ‘Krvari za Union’, masovno davali krv i njenom prodajom pomogli klubu da se spasi od bankrota.

Pomogli su i 2008. kada su organizovali radne akcije i renovirali stadion kako bi dobili licencu za drugu njemačku ligu, prenosi Net.hr.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.