Brat pacijentkinje verbalno i fizički  napao zaposlenog u Urgentnom centru
ilustracija

Brat pacijentkinje verbalno i fizički napao zaposlenog u Urgentnom centru

Zdravstveni radnik podgoričkog Urgentnog centra R.M. prije dva dana verbalno i fizički je napadnut od strane rođaka pacijentkinje.

Kako je kazao u izjavi za Portal Analitika medicinski radnici se svakodnenvno susrijeću sa ljudima koji su jako neljubazni i nekulturni.

“Prije dva dana je pratnja pacijenta fizički i verbalno nasrnula na mene bez ikakvog razloga. Naime, pacijentkinja je došla da izvadi nalaze kako bi provjerila svoje zdravstveno stanje. Iako je dežurni ljekar objasnio da se to radi preko izabranog doktora, pacijentkinja i njen brat su zahtijevali da se to odmah odradi. Izašli smo im u susret i doktor uredno i po protokolu pregledao pacijentkinju, u toku pregleda brat pacijentkinje je bio jako nekulturan i sugerisao je doktoru šta treba da radi”, kazao je zdravstveni radnik.

Nakon obavljenog pregleda, pacijentkinja se upućuje u sobi za observaciju dok čeka nalaze.

“Kasnije, brat pacijentkinje dolazi do ambulante gdje se već odvija drugi pregled i pokušava nasilno da uđe odgurnuvši mene i prijeteći. Nekako sam uspio da zatvorim vrata da ne dođe do daljeg fizičkog kontakta.Nakon toga, susreće me na hodniku i prijeti mi kako ce me naći van radnog mjesta i kako ja ne znam sa kim se kačim. Poslije kraće rasprave kolege su pozvale policiju, ali se pacijentkinja i njen brat u tom trenutku udaljavaju iz Urgentnog centra. Podnio sam prijavu protiv dotičnog i želim da javnost zna da su radnici Urgentnog centra svakodnevno izloženi napadima kako fizičkim tako i verbalnim”, zaključio je R.M, prenosi Portal Analitika.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.