Od malih boginja oboljelo 630 osoba
Ilustracija

Srbija

Od malih boginja oboljelo 630 osoba

Od oktobra do danas u Srbiji i opštinama sa srpskom većinom na Kosovu 630 osoba oboljelo je od malih boginja, saopštio "Batut".

U Institutu "Torlak" laboratorijski je potvrđeno 225 slučajeva morbila, objavljeno je na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najviše oboljelih mlađe je od pet ili je starije od 30 godina, a 91 odsto nije vakcinisano, nepotpuno je vakcinisano ili je nepoznatog vakcinalnog statusa. 

U kosovskim opštinama sa većinskim srpskim i nealbanskim stanovništvom registrovana je 259 obolelih osoba od malih boginja od prijave epidemije 23. oktobra. 

Od malih boginja u Beogradu oboljela je 141 osoba, u Kraljevu 116 osoba, u Nišu 68, u Buјаnоvcu dvoje, u Smеdеrеvsкoj Palanci dvoje, u Velikoj Plani petoro, u Bојniк 12 i u Tutinu pеtоrо оbоljеlih. 

Lаbоrаtоriјski pоtvrđеni slučајеvi mаlih bоginjа rеgistrоvаni su u Subоtici (јеdаn), Prеšеvu (tri), Vrаnju (dvа), Nоvоm Sаdu (tri), Кrušеvcu (јеdаn), Čаčкu (јеdаn), Užicu (јеdаn), Bоru (tri), Lеsкоvcu (tri), Šаpcu (јеdаn) i Nеgоtinu (јеdаn).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.