Turska

Pet parova blizanaca dijele istu učionicu u vrtiću(FOTO)

Među mališanima koji se u vrtiću u mjestu Darende, nedaleko od turskog grada Malatija, pripremaju za osnovnu školu, u istoj grupi nalazi se pet parova blizanaca.

Istu grupu i učionicu vrtića Javuz Sultan Selim u Malatji, dijele blizanci Mira i Mina Gungor, Zejnep i Gulsan Sanal, Bera i Begum Umaj, Zubejir i Sejma Ovaci, te Inći i Ipek Tepe.

Simpatični blizanci su omiljeni među prijateljima u vrtiću, a većini njih, kao i vaspitačima ove ustanove, često se desi da ih miješaju, javlja Anadolija.

Vrtić u Darendi djeluje već 11 godina, a direktor ove ustanove Gazi Kurtoglu izjavio je kako do sada nije imao priliku susresti se sa učionicom gdje se nalazi pet parova blizanaca.

"Oni se veoma simpatični i svi u vrtiću ih mnogo vole. Koliko god vaspitačima bilo ponekad i teško da ih raspoznaju, oni su izvor naše radosti. Meni se često dešava da ih teško raspoznajem. No, riješim svoj problem tako što ih zovem imenom", ispričao je Kurtoglu.

Slične "probleme" pri raspoznavanju blizanaca ima i odgajateljica Berna Zeliha Džihan. Ona je istakla da ih je posebno teško raspoznati kada se identično obuku ili na isti način urede kosu.

Jedna od sestara blizankinja Bera Umaj takođe, navodi da je vaspitači često zamijene sa sestrom.

"Mi tada lijepo kažemo, 'ja sam Bera, a ja sam Begum'. Ali, oni nas ponovo miješaju", kazala je Bera.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.