Seksualno iskorišćavao dvije djevojčice mlađe od 14 godina!
Ilustracija

Osuđen na 12 godina zatvora

Seksualno iskorišćavao dvije djevojčice mlađe od 14 godina!

Okružni sud u Doboju osudio je M. S. (67) iz Dervente na 12 godina zatvora, zbog seksualnog zlostavljanja dvije maloljetne djevojčice, mlađe od 14 godina!

Monstrum iz Dervente oglašen je krivim za dva krivična djela polnog nasilja nad detetom, odnosno da je u dužem vremenskom periodu vršio polne radnje nad dvije djevojčice s kojima je, kako nezvanično saznaju Novosti, u krvnom srodstvu.

- Optuženom M. S. izrečena je jedinstvena kazna od 12 godina zatvora - saopštio je dobojski Okružni sud.

Suđenje u ovom predmetu bilo je zatvoreno za javnost, zbog osjetljivosti slučaja i radi zaštite maloljetnih žrtava, tako da ni detalji presude javnosti nisu dostupni.

Stravični slučaj pedofilije otkriven je 5. maja ove godine, nakon što je policiji prijavljeno da je M. S. duže vrijeme seksualno iskorišćavao dvije djevojčice. Tragom toga policija je u saradnji sa dobojskim Okružnim javnim tužilaštvom, Centrom za socijalni rad, ali i školom koju djevojčice pohađaju, sprovela istragu i prikupila dovoljno dokaza o nedjelima M. S., koji je iste večeri uhapšen i sproveden na kriminalističku obradu.

Na predlog tužilaštva sud mu je 7. maja odredio pritvor. Optužnica je podignuta 31. maja, da bi je već sutradan potvrdio dobojski Okružni sud.

Presuda nije pravosnažna i obije strane u postupku imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Srpske.

U izrečenu kaznu od 12 godina zatvora pedofilu M. S. uračunato je vrijeme provedeno u pritvoru. Nakon presude je vraćen iza rešetaka, jer mu je odlukom sudskog vijeća pritvor produžen do pravosnažnosti presude i to zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog uznemirenja javnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.