KSCG se oprostio od Nebojše Miloševića
Sa komemorativne sjednice

"Nebojša živio košarku i taj sport je postao dio njegove porodice"

KSCG se oprostio od Nebojše Miloševića

Košarkaški savez Crne Gore se na komemorativnoj sjednici u hotelu Podgorica oprostio od Nebojše Miloševića.

Bivši košarkaš i dugogodišnji košarkaški radnik ponovo je okupio na jedno mjesto veliki broj zaljubljenika u kraljicu igara. Iako je smrt stigla nakon bolesti, bila je veliki šok za sve - kazao je Želimir Cerović član predsjedništva KSCG-a.

Cerović je podsjetio da je Milošević živio košarku i da je taj sport postao dio njegove porodice.

"Neke dječake je osvajanje titule svjetskog prvaka selekcije Jugoslavije 1970. zauvijek zarobilo u košarci, tako i Nebojšu. On je kao Gimnazijalac igrao u II ligi SFRJ, a moglo bi se reći da je generacijski košarka postala jedan od trajnih vrijednosti porodice Milošević. 25 godina trajala je Nebojšina impresivna karijera, nije mnogo pričao o njoj, ali je bio i najbolji igrač grčkog šampionata! Nebojša je kao igrač i funkcioner stasao vani, ali je sve najbolje otuda donio i ugradio u crnogorsku košarku." - kazao je Cerović.

t

"U ovim prilikama nešto možemo i da zaboravimo, ali sam siguran da je dubok njegov trag u crnogorskoj košarci. Ispričaću jednu priču, a porodica Milošević svjedok tome. Mi smo početkom devedesitih pripremali Ol star i druga ili treća manifestacija bila je organizovana u Bijelom Polju, a mi smo dva dana, takmičari i svi košarkaški radnici i ne samo iz Crne Gore, bili gosti u domaćinskoj i sportskoj kući Miloševića." ispričao je Cerović na oproštaju od kolege, sa kim je, kako reče, trebalo da se druži ovih dana na tradicionalnoj sjednici i svečanosti.

Nebojša Milošević je u 25 godina dugačkoj karijeri igrao je u Sarajevu (Alhos), Višegradu (Varda), Nikšiću (Sutjeska), Atini (Esteros), Baru (Mornar), Bijelom Polju (Jugotes i Jedinstvo).

Po završetku karijere bio je delegat na mečevima pod organizacijom KSCG-a, ABA lige i FIBA. Takođe u dva mandata biran je u Predsjedništvo KSCG-a, a bio je u rukovodstvu Mornara i Jedinstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.