Advokati nisu došli, suđenje odloženo za narednu godinu
Foto: Screenshot

Pokušaj terorističkog napada

Advokati nisu došli, suđenje odloženo za narednu godinu

Suđenje za pokušaj terorizma na dan izbora nije održano danas, zbog nedolaska pojedinih advokata odbrane, pa će se sledeće ročište održati 10. i 11. januara 2018.

Na današnje ročište nijesu došli advokati Jovanović, Petronijević i Petrović.

Sutkinja Suzana Mugoša je kazala da su advokati uredno bili obaviješteni o novim terminima suđenja, pa su tako kažnjeni po hiljadu eura i obavezuju se da solidarno plate troškove odgađanja glavnog pretresa.

Ni prošle sedmice ročište nije održano. U srijedu, za kad je bila zakazan sjednica, nije došla optužena Branka Milić a sutkinja Suzana Mugoša je kazala da se Milić na današnji pretres prinudno dovede.

Prošlosedmičnom pretresu nisu prisustvovali ni optuženi Andrija Mandić i Milan Knežević, koji su udaljeni iz sudnice do kraja saslušanja svjedoka saradnika Saše Sinđelića. 

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su i dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Nemanja Ristić, Predrag Bogićević i Dragan Maksić.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina – lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.