Jagodina: 2000 porodica lošijeg materijalnog stanja na prijemu kod Palme (VIDEO)
Foto:Screenshot

Jagodina: 2000 porodica lošijeg materijalnog stanja na prijemu kod Palme (VIDEO)

Predsjednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma organizovao je danas redovan prijem za građane sa teritorije grada Jagodine, koji su lošijeg materijalnog stanja, a to se prije svega odnosi na porodice sa više djece i na starija i bolesna lica.

„Za današnji prijem prijavilo se 2000 porodica. Neću reći da me raduje, ali najveći broj građana koji je dolazio po pomoć su oni koji imaju troje, četvoro, petoro i više djece i nisam ni znao da u Jagodini ima toliko porodica sa većim brojem djece, što znači da naša borba protiv bijele kuge ima efekat i da se sve više djece rađa u Jagodini. Za pomoć su dolazili i stariji, kojima treba novac za ljekove" rekao je danas predjsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma dodavši da nije bilo građana koji su tražili da se riješi neki infrastrukturni problem jer, kako je rekao, sve ulice u gradu i gotovo sve u svim selima su asfaltirane i sva infrastruktura je riješena još prije 5 godina.

„Mi smo jedini grad gdje svako selo ima gas, veći broj sela ima gradsku vodu, a u narednom periodu radićemo kanalizaciju u tri najveća sela" rekao je Marković, prenose Večernje novosti.

„Na mjesečnom nivou štedimo između 8,5 i 10 miliona dinara. Članovi gradskog vijeća i odbornici ne primaju ni plate ni dnevnice, nema roming računa i funkcioneri sami plaćaju račune za svoje mobilne telefone, koriste svoje automobile, nema kafanskih računa, nema putnih troškova. U Jagodini nema ni komunalnih policajaca, a nema ni pauk vozila. Poljoprivredni prizvođači ne plaćaju tezge na pijaci i lokalna samouprava im ne naplaćuje porez na poljoprivredno zemljište. Naša politika je da su korisnici budžeta građani i tako ćemo raditi i ubuduće. Budžetom za 2018, godnu planirana su sva socijalna davanja i privilegije za đake, studente, penzionere, poljoprivrednike... kao i do sada. Ništa nismo ukinuli, ostalo je sve isto, samo će štednja biti povećana" poručio je Marković.

Na današnjem prijemu oni koji su tražili pomoć dobijali su od 2 do 12 000 dinara, zavisno od broja djece i socijalnog statusa porodice. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.