Budva: Osumnjičen da je bio u posjedu TNT-a i sporogorećeg štapina
Ilustracija

Budva: Osumnjičen da je bio u posjedu TNT-a i sporogorećeg štapina

Budvanska policija je nakon dobijenih rezultata vještačenja u Forenzičkom centru, nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv L.V. (62) iz Budve zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Pretresom stana i drugih prostorija, 25.10.2017. godine, od strane službenika CB Budva i službenika granične policije – regionalni centar Jug, pronađena je plava PVC kesa, štapin crvene boje namijenjen, kako se sumnja, za aktiviranje eksplozivnih naprava, nepoznata materija četvrtastog oblika obmotana sejlotep trakom bruto mase 250 grama, nepoznata materija četvrtastog oblika omotana plavom PVC kesom bruto mase 95 grama sa detonatorskom kapislom, kao i nepoznata materija četvrtastog oblika omotana sejlotep trakom bruto mase 275 grama", saopšteno je iz Uprave policije.

Pronađeni tragovi i predmeti su oduzeti i dostavljeni Forenzičkom centru na vještačenje. Vještačenjem je utvrđeno da se radi o sporogorećem štapinu, materiji koja sadrži TNT (eksploziv) i trotilskom metku.

"Nakon dobijenih rezultata vještačenja iz Forenzičkog centra, u radnjama ovog lica su se ispunili elementi bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.