Eksplozija automobila na Cetinju: Bomba aktivirana daljinskim upravljačem
Foto: Cetinjski list

Eksplozija automobila na Cetinju: Bomba aktivirana daljinskim upravljačem

Cetinjanin Nikola Kaluđerović koji je preksinoć zadobio teške povrede u eksploziji automobila koja se dogodila u centru Cetinja nalazi se u stabilnom stanju, dok je njegov saputnik Stevo Vujović, koji je tom prilikom zadobio lakše povrede otpušten na kućno liječenje.

Eksplozija se dogodila u subotu veče oko 18.30 časova na Bulevaru crnogorskih junaka, na Cetinju dok su Kaluđerović i Vujović u automobilu marke “pežo” čekali na semaforu da se upali zeleno svijetlo.

Kaluđerović je upravljao automobilom, dok je Vujović bio na mjestu suvozača tako da je prilikom eksplozije, od detonacije ispao iz automobila i zadobio lakše povrede, dok je njegov drug teško povrijeđen. Vujović je sa lakšim povredama uspio da dođe do obližnjeg objekta i zatraži pomoć.

Na lice mjesta odmah je upućena ekipa za uviđaje, kao i vještak za požare i eksploziju. Prema preliminarnim rezultatima istrage sumnja se da je ispod automobila bila postavljena eksplozivna naprava, plastični eksploziv, koja je najvjerovatnije, aktivirana daljinskim upravljačem. Na asfaltu ispod vozila ostao je krater koji ukazuje da je eksploziv bio postavljen ispod vozila. I samo stanje automobila nakon eksplozije ukazuje na tu sumnju, jer bi oštećenja bila mnogo veća nego da je ubojita naprava bila postavljena pod sjedište vozača.

Kaluđerović i Vujović nijesu poznati policiji po izvršenju krivičnih djela, a tokom sprovođenja istražnih radnji, inspektori su došli do saznanja koja ukazuju na sumnju da su povremeno boravili u društvu lica iz kriminalnog miljea. Zbog toga se ispituje više mogućih motiva napada.

Iz Uprave policije je saopšteno da se utvrđuju okolnosti pod kojim je došlo do eksplozije. Naime, iz policije su zvanično saopštili da će se istragom utvrditi da li su povrijeđeni bili meta napada ili su, pak, prevozili eksploziv koji je bio namijenjen nekom drugom.

Dnevne novine/Cdm

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.