Novac koji je dobio za glas vratio u glasačku kutiju prilikom glasanja
Ilustracija

Mještanin Pećinaca

Novac koji je dobio za glas vratio u glasačku kutiju prilikom glasanja

Stanovnik opštine Pećinci Nenad Vladisavljević vratio je danas u glasačku kutiju na biračkom mjestu 25 novac koji je, kako je naveo, dobio od aktivista Srpske napredne stranke (SNS) kako bi glasao za listu koju predvodi SNS na lokalnim izborima u toj opštini.

Vladisavljević je agenciji Beta kazao da su sinoć on i njegova žena dobili po 20 eura kako bi danas do 12 časova izašli na glasačko mjesto i zaokružili izbornu listu "Aleksandar Vučić-SNS-SPS-Ivica Dačić".

"Tih 40 eura vratio sam SNS-u i zajedno s glasačkim listićem sam ga ubacio u glasačku kutiju. Ne volim kupljene glasove, demokratskog sam opredjeljenja oduvijek kao i moja porodica i to ne podnosim, samo želim pravdu i ništa više", rekao je Vladisavljević.

Kako je objasnio, glasao je "javno" pred članovima izborne komisije i javno rekao zašto vraća novac koji je ubacio u biračku kutiju, a na novčanicama je napisao "Ovako izgleda Vučićev glas".

"Siguran sam da ću trpjeti posljedice zbog svog postupka, ali sam spreman na njih", kazao je Vladisavljević.

Aktivisti Demokratske stranke objavili su na društvenim mrežama snimak na kojem se vidi Vladisavljević kako ubacuje novac u glasačku kutiju i objašnjava svoj postupak.

Vanredni lokalni izbori održavaju se danas u Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.