Nema kraja vršnjačkom nasilju: Djevojčicu maltretirali u školi zbog religije(VIDEO)

Čupali je za kosu, udarali pesnicama po licu i glavi

Nema kraja vršnjačkom nasilju: Djevojčicu maltretirali u školi zbog religije(VIDEO)

Školske "drugarice" pretukle su 14-godišnju djevojčicu na Floridi. Video batinanja objavio je žrtvin otac Šakil Munši, koji je naveo da su njegovu ćerku maltretirali zbog religije.

Policija trenutno istražuje cio slučaj.

Učenicu 9. razreda u srednjoj školi Vest Boka u Boka Ratonu već duže vrijeme nekoliko "drugarica" maltretira zato što je muslimanka. Dijete je riješilo da okonča maltretiranje i da popriča sa drugaricama. Međutim, umjesto razgovora, žestoko su je pretukle.

Na video-snimku se vidi napad koji su izvele bar tri djevojčice, koje su vjerovatno isto godište kao žrtva. Njena majka je pozvala policiju i podnijela prijavu protiv djevojčica koje su napale njenu ćerku. Munši je rekao za NBC Majami da su tinejdžerke njegovu ćerku zvale teroristkinjom.

Djevojčicu su čupale za kosu, udarale besomučno pesnicama po licu i glavi i šutirale, dok su ostali "drugari" stajali okolo i sve snimali.

"Ima modrice po licu, jedno oko joj je crno, na vratu tragove noktiju, a po cijeloj glavi ima otekline - kaže njen otac.

Iz kancelarije okružnog šerifa su naveli da, osim što istražuju incident, nijednog trenutka nije bilo riječi o rasi ili zlostavljanju.

Savjet za američko-islamske odnose osudio je napad na djevojčicu navodeći pri tom da primaju sve veći broj prijava incidenata u školama protiv muslimanske omladine.

Telegraf

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.