Malinari blokirali magistralu prema CG, kilometarske kolone
ilustracija

Malinari blokirali magistralu prema CG, kilometarske kolone

Udruženje malinara "Limska dolina", kako što je i najavljeno prije nekoliko dana, otpočelo je radikalne proteste zbog niske otkupne cijene ovogodišnjeg roda.

Više stotina malinara iz Polimlja, ali i drugih djelova zapadne Srbije, trenutno u Prijepolju pod blokadom drži magistralni put prema Crnoj Gori, piše Blic.

Nezadovoljni otkupnom cijenom, koja se kretala od 130 do 150 dinara, malinari su se u podne okupili u prijepoljskom Domu kulture gdje su za svoju muku optužili hladnjačarski lobi ali i podsjetili na obećanje ministra Branislava Nedimovića da će rod biti plaćen 170-190 dinara. 

Potom je uslijedila protestna šetnja kroz Prijepolje posle koje su su malinari zaposeli magistralu kod Vladičanskog dvora. Pola sata kasnije velika kolona se premjestila kilometar dalje, na petlju na ulasku u grad iz pravca Nove Varoši. Sa obje strane barikade nalaze se kilometarske kolone automobila. 

Do kada će protest potrajati još uvijek je nepoznato, tek sa blokade je poručeno da je ovo tek početak masovnog malinarskog bunta i zaposjedanja saobraćajnica koji će krenuti "od Prokuplja do Loznice".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.