Đukanović: Prioritet pobjeda na predsjedničkim izborima
Milo Đukanović, Arhiva

Otklon grešaka iz prošlosti i loših praksi

Đukanović: Prioritet pobjeda na predsjedničkim izborima

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović poručio je danas iz Budve da je prioritet pobjeda njihovog kandidata na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, kao i ozdravljenje politike te partije u Budvi i otklon od grešaka iz prošlosti i loših praksi.

"Pred nama su izazovi kada su u pitanju izbori, koji idu tu do maja naredne godine. Potrebno je da potvrdimo dobre rezultate u Ulcinju i Beranama, mislim da ćemo to učiniti i to će nam biti važan impuls pred predsjedničke izbore. Moramo da pobijedimo na predsjedničkim izborima , to je imperativ. Jasno je da opozicija pokušava da opstrukcijom parlamenta, probudi pažnju međunarodne politike i uz neku prećutnu ili poluglasnu podršku iz određenih međunarodnih centara napravi pritisak prema Vladi i da ona skrati mandate parlamentu i na taj način stvori uslove za što bržu organizaciju popravne šanse za opozciju. Mi nemamo namjeru to da radimo, mislimo da smo pobijedili u vrlo otežanim uslovima. Imamo namjeru da taj mandate održavamo do kraja 2020. godine, pune četiri godine. Jer, to je pitanje odgovornosti prema našoj biračkoj javnosti. Vraćati mandate prije vremena bilo bi potpuno obesmišljavanje demokratije", kazao je Đukanović.

On je na izbornoj konvenciji opštinskog odbora poručio Budvanima da ne smiju da budu sebični, niti da se pozivaju na prethodno postignute rezultate, već da izabere novi sastav odbora, koji će osnaži tu pratiju u Budvi i vrati povjerenje građana.

Đukanović je kazao da DPS pouzdano čuva svoj izborni i svaki drugi rejting u Crnoj Gori koji ne pada ispod 40 odsto podrške i posle 27 godina vršenja vlasti u izuzetno teškim uslovima.

Đukanović je rekao da se DPS suočava sa izazovima koji nijesu karakteristični samo sa za crnogorsko društvo.

"Društva poput crnogorskog kod kojih se se dugo trajanje na vlasti pretvara u zavist svih. Zavist vodi u zanemarivanje onog što su njihove ideološke i političke razlike i potrebu da bez obzira na sve razlike prave neko jedinstvo kako bi pokušali da svrgnu DPS sa vlasti. Smatramo to veomne nedogovornim", naveo je on.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.