DF objavio snimak saslušanja Sinđelića u srpskom Tužilaštvu(VIDEO)
Demokratski front, Foto: Screenshot

"Sinđelić nije bio u Moskvi, Edvard je zapravo Edgard"

DF objavio snimak saslušanja Sinđelića u srpskom Tužilaštvu(VIDEO)

Jedan od Lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević saopštio je na današnjoj na pres konferenciji da je DF dobio CD sa salušanja Saše Sinđelića u srpskom tužilaštvu od 27. oktobra, te da je taj CD bio sve vrijeme u tužilaštvu Crne Gore.

"Predsjedništvo DF je zahvaljujući poštenim i hrabrim ljudima iz Specijalnog držvnog tužilaštva dobilo CD sa saslušanja Saše Sinđelića u srpskom tužilaštvu 27. oktobra 2016. godine, kojem je prisustvovao tužilac Saša Čađenović, a na osnovu kojeg je predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić potvrdio status svjedoka saradnika Sinđeliću", kazao je Knežević.

On je pojasnio da taj CD sadrži sedam sati razgovora Sinđelića i zamjenice tužioca Lidije Ignjatić koja ga je saslušavala, te da se nalazio sve vrijeme u tužilaštvu Crne Gore.

Knežević je najavio da će Predsjedništvo DF danas, sjutra i preksjutra u tri segmenta prezentovati ključne stvari sa ovog saslušanja.

"Vidjećete da je Saša Sinđelić zloupotrijebljen zbog zločina koji je počinio u Hrvatskoj, zbog robije u Srbiji i vidjećete da je čitava montaža trajala više od godinu dana", kazao je Knežević.

On je istakao da Sinđelić u tom iskazu nije pominjao DF, niti krvoproliće u Crnoj Gori, kao ni oružje i opremu za 16. oktobar.

"To je bilo jasno Saši Čađenoviću koji je u toku saslušanja napustio prostorije Tužilaštva i pozvao Milivoja Katnića koji je sjutradan došao u Srbiju i počeo da obrađuje Sinđelića", saopšteno je na konferenciji.

Knežević je dodao da se na snimku jasno čuje da Sinđelić nije ušao u Moskvu 26. septembra i da je vraćen sa aerodroma zbog nepotpune dokumentacije, te da je Edvard zapravo Edgard i da nije Rus nego Ukrajinac koji slabo govori ruski jezik.

Iz DF-a su pitali predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića, vrhovnog držvnog tužioca Ivicu Stankovića, predsjednicu Vrhovnog suda Vesnu Medenicu,predsjednicu sudskog vijeća Višeg suda u slučaju "Državni udar Suzanu Mugošu da li su imali uvid u sedam sati saslušanja Saše Sinđelića u srpskom tužilaštvu.

"Osnovano sumnjamo da ih je Katnić prevario i nije dostavio ovaj CD saslušanja Sinđelića. Jer Mugoša nakon završetka iskaza Sinđelića treba da odluči da li on govori istinu, odnosno potvrdi status svjedoka saradnika. Ukoliko ne potvrdi status svjedoka saradnika, on će biti optuženi", kazao je Knežević.

On je optužio Katnića da je, po naredbama Mila Đukanovća i Duška Markovića, morao da iskreira aferu državni udar kako bi se obračunao sa liderima DF-a i pokušao da zabrani djelovanje tog politčkog saveza.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.