Životni vijek žena zavisi od menstruacije!
Ilustracija

Životni vijek žena zavisi od menstruacije!

Na koji je način menstruacija povezana sa životnim vijekom otkrilo je veliko istraživanje u kojem je učestvovalo 16.000 žena.

Opsežno istraživanje Univerziteta u San Diegu čiji su rezultati objavljeni u časopisu 'Menopause' proučavalo je podatke 16.000 žena u menopauzi,prenosi zadovoljna.hr.

Među ispitanicama koje su prvu menstruaciju dobile sa 12 ili više godina i u menopauzu ušle sa 50 ili više godina bilo je najviše onih koje su doživjele 90 godina.

- Pronašli smo da žene koje menstruaciju dobiju kasnije imaju manje zdravstvenih problema, poput bolesti srca, a žene koje uđu u menopauzu kasnije češće su odličnog zdravlja, što može biti objašnjenje našeg otkrića - izjavio je autor studije Aladin Šadjab.

Među ženama koje su kasnije dobile menstruaciju i ušle u menopauzu takođe je bilo manje pušačica, kao i istorije dijabetesa.

Autori studije ističu da su dodatna istraživanja potrebna kako bi se tačno odredilo zašto ta povezanost postoji, ali i iz dosadašnjih istraživanja jasno je da zdrave navike i zdrava menstruacija znače dug i zdrav život.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.