Stric iz Amerike naručio pljačku sefa u Tuzima
Ilustracija

Stric iz Amerike naručio pljačku sefa u Tuzima

Podgorička policija identifikovala je počinioca teške krađe počinjene u Tuzima sredinom septembra, Podgoričanina Mitra Ivanovića (33), protiv kojeg je podnijela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je iz kuće Podgoričanina Đoke Camaja otuđio sef sa 28.000 eura i 10.000 američkih dolara.

Prema nezvaničnim saznanjima Vikend novina, osumnjičeni Ivanović navodno je pao na poligrafu na sva postavljena pitanja, a nakon što mu je policija to predočila priznao da je pljačku naručio blizak rođak, navodno stric, oštećenog Camaja koji radi u Americi duži niz godina.

Navodno je, prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni Ivanović kazao da je imao uputstva šta da radi ako zatekne nekoga u kući, čiji plan mu je donio rođak Camaja, koji mu je kazao gdje se sef nalazi.

Naime, sve je navodno unaprijed dogovoreno u jednom lokalu na Zabjelu. Izvor blizak istrazi je Vikend novinama kazao da je, navodno, stric oštećenog Camaja u pomenutom kafiću donio detaljan plan kuće sinovca i naredio počiniocima da ako u momentu pljačke naiđu na starije osobe u kući izudaraju ih pištoljem po glavi, a malu djecu da zatvore u kupatilo.

Iz policije je saopšteno  da se sumnja se da je Ivanović počinio tešku krađu na način što je 14. septembra 2017. godine, u periodu od 9,30 do 10,40 časova, sa još dvije za sada nepoznate osobe, došao do porodične kuće Camaja u Tuzima i tom prilikom,  iskoristio to što su vrata kuće bila otključana i ušao u unutrašnjost kuće, odakle je iz spavaće sobe otuđio sef.

"Nakon izvršenog krivičnog djela, M.I. i druge dvije osobe su se, kako se sumnja, pobjegli sa lica mjesta i otišla u mjesto Donji Kokoti gdje su upotrebom podesnog sredstva nasilno otvorili sef i uzeli pare, dok su sef i ostatak stvari bacili u korito rijeke Morača.

Policijski službenici su, 29.10.2017. godine, pronašli odbačeni sef u koritu rijeke Morača, gdje je na licu mjesta izvršen uviđaj. Posebni izvještaj protiv M.I. je nadležnom tužiocu podnijet u redovnom postupku", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.