Ako se uspostavi da Julijana ne postoji, krivična Medojeviću za lažno prijavljivanje
Nebojša Medojević

Saslušan u prostorijama Specijalnog policijskog odjeljenja

Ako se uspostavi da Julijana ne postoji, krivična Medojeviću za lažno prijavljivanje

Specijalno državno tužilaštvo otvorilo je izviđaj povodom tvrdnji lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u zlostavljanju civila u Cavtatu početkom devedesetih godina.

U okviru tog izviđaja, Medojević je juče, u svojstvu građanina, saslušan u prostorijama Specijalnog policijskog odjeljenja. On je, kako prenosi TVCG, na pitanje policije da li je on ostvario lični kontakt sa Julijanom Kršikapa Petković, koju pominje, i da li mu je ona rekla da je zlostavljana rekao da nije imao kontak sa njom.

Specijani policijski tim će, ukoliko se uspostavi da ta žena ne postoji, podnijeti protiv Medojevića krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje, prenosi RTCG.

Medojević je pred Specijalnim policijskim odjeljenjem ponovio da je izvjesna Julijana Petković, bila zlostavljana u Cavtatu, u periodu ratnih dešavanja tokom '91. i '92. godine, u prostorijama vojne uprave, čiji je šef bio glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. Kazao je da je prvi put nadimak te ženske osobe dobio kada je saslušavan po drugom osnovu, kod državne tužiteljke Lidije Vukčević.

"Dakle, kada sam ja govorio o činjenicama da postoje mnogi civili da optužuju Milivoja Katnića da je kao islednik zlostavljao civile '91. i '92. ona je mene tada pitala da li u tim mojim diplomatskim kontaktima se pominje ime Julka", kazao je Medojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.