LP Berane: Ekološka situacija sve gora, lokalna vlast će dotući građane i zdravlje
Foto: LPCG

LP Berane: Ekološka situacija sve gora, lokalna vlast će dotući građane i zdravlje

Liberalna partija Berana postavlja pitanje da li je lokalna vlast u Beranama odlučila da konačno dotuče građane i njihov zdrav život i zdravlje, nastavljajući sa spaljivanjem smeća na divljim deponijama, povremeno i na mjestu nekadašnje fabrike celuloze, zbog čega je, kako kažu, zdravlje građana ugrozeno a životna sredina kontaminirana i gotovo nepopravljivo zagađena.

"Oni koji su osvojili lokalnu vlast sa parolama zdravo Berane, godinama rade sve suprotno od toga. Ugroženost zdravlja građana je na gorem nivou nego 2014. sa tendencijom pogoršanja, a rješenje se ne nazire. Oni zaboravljaju da smo ovaj prostor, neiscrpnih prirodnih ljepota naslijedilili od svojih predaka, te da ga takvog očuvanog i unaprijeđenog moramo sačuvati za svoje potomke. Neodgovorno i politikanski, oni izgleda razmišljaju samo o svojem mandatu i uzurpaciji lokalne uprave, dok su građani i perspektiva boljeg života na zadnjem mjestu. Obzirom da vlast u Beranama nema dovoljno snage da se bori sa ovim izuzetno velikim, a za stanovništvo nesumnjivo ključnim problemom pitamo da li će samo da iz mjesta u mjesto sele smetlista ili će se okončati u skorijem vremenu ova dugogodisnja agonija u Beranama?", navodi Denis Bulić, predsjednik OOLPCG Berane.

Liberalna partija, kako kaže, u Beranama sprema dugoročna i održiva rješenja za sanaciju ovog problema i očuvanje života građana ali i prirode i zdravog zemljišta za naše potomke.

"Mi se vodimo najboljim praksama i primjerima naših prijatelja iz najrazvijenijih država Evrope, a takvu platform ponudićemo Beranama na nastupajućim lokalnim izborima. Opštinski Odbor LPCG Berane, odluku o načinu nastupa na lokalnim izborima u Beranama donijeće uskoro i uputiće je Glavnom odboru partije,na potvrdu.Uvjereni smo da će sa novim idejama i novim ljudima Liberalna partija donijeti novi kvalitet i biti snažan dio nove vlasti u Beranama", zaključuje Bulić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.