Nikšićanin osumnjičen za podmetanje požara
Ilustracija

Nikšićanin osumnjičen za podmetanje požara

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv V.R. (52) iz tog grada, zbog sumnje da je počinio krivično djelo iz oblasti požara, eksplozija i havarija.

Policiji je  25. avgusta prijavljeno da je u mjestu Pišteta došlo do požara na dva pomoćna objekta u vlasništvu porodice M. koja su u potpunosti izgorjela, te da se požar proširio na više lokacija.

Uviđajem u mjestu Pišteta, Potoci, Lipova ravan, Gole strane i Javorak je utvrđeno da je požar podmetnut, izazvan otvorenim plamenom na suvoj travi i niskom rastinju.

Tom prilikom je, kako se navodi, dovedena u opasnost imovina većeg obima, kako državna tako i privatna svojina mještana koji žive na navedenim lokacijama.

Na navedenim lokacijama požari su bili aktivni više dana i tom prilikom je u danima od 20.08. do 28.08.2017. godine izvršeno šest intervencija od strane Vatrogasne jednice Nikšić.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću koji je naložio da se protiv V.R. podnese krivična prijava u redovnom postuku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.