Atina: Ispred Apelacionog suda eksplodirala bomba
Foto: AA

Nema povrijeđenih

Atina: Ispred Apelacionog suda eksplodirala bomba

Ispred Apelacionog suda u Atini noćas je eksplodirala bomba, pričinivši manju štetu, a mediji prenose da niko nije povrijeđen.

Eksplozija je odjeknula u 2.50 sati po lokalnom vremenu, javila je agencija Reuters, pozivajući se na zvaničnika policije.

Policija je obezbijedila mjesto eksplozije, a ispred zgrade suda je pronađena torba u kojoj se nalazio eksploziv.

Dva grčka medija, dnevni list i portal, dobila su dojavu prije eksplozije.

2017122222766231729101281Web

Foto:AA

Portparol policije Teodorso Hronopulos je rekao da je obezbjeđenje suda vidjelo dva muškarca kako ostavljaju torbu ispred zgrade.

"Ovakva vrsta napada obično ima simboličan značaj", rekao je on državnoj tv stanici, ne želeći da komentariše moguće motive napada, prenosi AP.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad koji se odigrao samo nekoliko sati nakon što je parlament odobrio mjere protiv demonstranata koji se redovno okupljaju u sudu u namjeri da ometu nedjeljne aukcije zaplijenjenih nekretnina koje su bile pod hipotekom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.