Nema zahtjeva za formiranje novih poslaničkih klubova
Skupština CG

Skupština Crne Gore

Nema zahtjeva za formiranje novih poslaničkih klubova

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore još nije dobio nijedan zahtjev za formiranje novog poslaničkog kluba, saznaje Pobjeda iz parlamenta.

Dio opozicije prekinuo je bojkot, ali pojedini nemaju poslanički klub. Nakon raskola u Demosu, predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović najavio je da će se on i Goran Radonjić u parlament vratiti kao nezavisni poslanici.

Sličnu najavu ranije smo čuli i od bivšeg poslanika SNP-a Aleksandra Damjanovića.

Bez poslaničkog kluba su i poslanici dijela opozicije koji je nastavio bojkot Skupštine - Dritan Abazović, Neđeljko Rudović, Miodrag Lekić i Anka Vukićević.

Mediji su ranije pisali da funkcioneri Ure i Demosa planiraju formiranje poslaničkog kluba.

Srđan Milić i Danijela Pavićević poslanici su SNP-a, ali se u parlament vraćaju mimo znanja vrha partije, pa je neizvjesno kako će ih sankcionisati Glavni odbor partije i kako će oni nastaviti djelovanje u parlamentu.

Poslovnik Skupštine u članu 31 predviđa da Klub čine najmanje tri poslanika.

"Klub čine poslanici koji pripadaju istoj političkoj partiji ili koaliciji. Poslanici iz jedne političke partije mogu formirati samo jedan klub. Klub poslanika mogu osnovati udruživanjem i najmanje tri poslanika iz različitih političkih partija, ali koji ne mogu formirati klub poslanika u smislu st. 2 i 3 ovog člana", navodi se u Poslovniku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.