Akcija Boka 7

Evo šta je policija oduzela pretresima u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom(FOTO)

Službenici Sektora kriminalističke policije, uz podršku SAJ-a i PJP-a, a u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom iz Podgorice, danas su izveli akciju kodnog naziva „Boka 7“ i postupili po prethodno pribavljenim naredbama sudija za istragu osnovnih sudova u Kotoru i Herceg Novom i izvršili pretrese na šest lokacija u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

Privedeno je osam lica. Oduzeti su oružje, municija, vozila visoke klase, sredstva komunikacije, dokumentacija i druge stvari i predmeti.

Naime, kada je u pitanju Kotor, pretresi su izvršeni u luksuznom stambenom kompleksu u mjestu Kavač u Kotoru, u stanu koji koristi B.K, član OKG Kavač, kao i kod bezbjednosno interesantnog lica A.P. u Škaljarima koji je blizak sa jednim od vođa OKG Kavač.

U Tivtu su pretresi izvršeni na tri lokacije koje koriste bezbjednosno interesantna lica M.P, N.M. i braća S.R. i B.R.

U Herceg Novom pretres je izvršen kod bezbjednosno interesantnog lica R.B.

Pretresima je pronađeno i oduzeto: 1 lovačka puška, 2 revolvera, oko 100 komada municije različitih kalibara, 4 borbena opasača, 1 optički nišan, 8 vozila, među kojima su i vozila visoke klase marke „VW", „Audi ", „BMW” i “Mercedes”, 1 motocikl marke Piaggio Beverly, 10 mobilnih telefona od kojih jedan posjeduje kripto zaštitu (BlackBerry ) i veći broj SIM kartica, više tablet i lap top računara, USB memorija za skladištenje podataka kao I jedan eksterni hard disk, 2 ručna sata marke „Rolex", 2.000 eura, dokumentacija o različitim vrstama novčanih transkacija i dužničko – povjerilačkim odnosima, alat za obijanje brava, tzv. češljevi, 2 diktafona, 5 maskirnih uniformi, 1 mačeta i više komada raznih noževa (bodeži, noževi za gađanje I sl.), 2 metalna boksa, 1 metalna palica, 1 biber sprej, 1 elektro šoker i 4 ručne radio veze.

Nakon sprovedenog pretresa u službene prostorije radi postupka kriminalističke obrade privedeno je ukupno 8  lica.

"U toku su konsultacije sa nadležnim tužilaštvom u cilju procesuiranja lica kod kojih su pronađeni oružje i municija", saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u 16 akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 230 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

"Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju", saopšteno je iz policije.

 

                                    

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.