Pošta Crne Gore donirala dvorišne klupe za šest osnovnih škola (FOTO)
Foto: Facebook, Pošta Crne Gore

Oplemenili prostor u dvorištima osnovnih škola

Pošta Crne Gore donirala dvorišne klupe za šest osnovnih škola (FOTO)

Pošta Crne Gore donirala je dvorišne klupe za šest osnovnih škola – dvije na sjeveru, dvije u centralnom dijelu i dvije na jugu zemlje.

 Kompanija je donaciju školama uputila povodom Dana Pošte Crne Gore – 15. decembra.

„Umjesto organizacije tradicionalnog dječijeg hepeninga za Dan Pošte, odlučili smo da ovogodišnja sredstva opredijeljena za tu namjenu usmjerimo na svrsishodniju akciju – oplemenjavanje prostora u kojem borave osnovci. Uspjeli smo da obezbijedimo donaciju za ukupno šest osnovnih škola.“ – kazala je Aleksandra Perović iz Pošte Crne Gore izražavajući nadu da će u budućnosti biti uslova za proširenje ove akcije.

2555005619934423940036981454608260604455499n

Na predlog Ministarstva prosvjete Crne Gore, za ovogodišnju donaciju odabrane su osnovne škole „Milorad Musa Burzan“ i „Radojica Perović“ iz Podgorice, škole „Radomir Mitrović“ iz Berana i „Risto Ratković“ iz Bijelog Polja, i škole „Jugoslavija“ iz Bara i „Orjenski bataljon“ iz Herceg Novog.

Svakoj školi donirano je po četiri klupe, koje su postavljene u školama u Podgorici, dok će u školama na primorju biti postavljene početkom naredne godine a u školama na sjeveru na proljeće 2018.

2550767119934422073370502185840299598572326n

„Smatram da je ovo odličan primjer kako poslovni sektor može pružiti podršku razvoju zajednice i dolazećih generacija. Svaki doprinos unapređenju prostora u kojem borave naši đaci korak je naprijed ka stvaranju boljih uslova za njihovo odrastanje.“ – kazala je Mirjana Bošković, direktorka Osnovne škole „Radojica Perović“ izražavajući zahvalnost Pošti Crne Gore za donaciju.

2555031819934440606701987229587527359069518n

Briga o zajednici predstavlja važan dio poslovne strategije Pošte Crne Gore, čiji portfolio društveno odgovornog poslovanja čine različite inicijative kao što su adaptacija sportskih igrališta, ozelenjavanje javnih površina i sadnja stabala, postavljanje kućica za ptice, kao i najnovija akcija uređenja i oplemenjavanja školskih dvorišta.

„Za donaciju osnovnim školama odlučili smo se zbog naše strateške orjentacije u posljednjih nekoliko godina da jačamo saradnju sa obrazovnim sistemom.“ – kazala je Aleksandra Perović, podsjećajući na neke od ključnih oblika Poštine podrške sistemu obrazovanja kao što su godišnje takmičenje za najljepše pismo za učenike svih osnovnih škola u zemlji, podrška kampanjama Unicefa usmjerenim na unapređenje sistema dječje zaštite, organizacija posjeta osnovaca i srednjoškolaca različitim poslovnim jedinicama Pošte Crne Gore, učešće u pilot projektu „Prilike“ za karijerno osposobljavanje srednjoškolaca, edukacija o filateliji, organizacija posjeta osnovaca filatelističkim izložbama, itd. I

z Ministarstva prosvjete zahvalili su Pošti Crne Gore na oplemenjivanju prostora u školskim dvorištima i izrazili nadu da će ova inicijativa biti podsticaj i drugim privrednim subjektima za slične akcije iz oblasti društveno odgovornog poslovanja. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.