Manekenka zbog tampona izgubila nogu, a sad mora da amputira i drugu(VIDEO)
Foto: Instagram , Loren Vaser

Manekenka zbog tampona izgubila nogu, a sad mora da amputira i drugu(VIDEO)

Loren Vaser nije bila sigurna ni da će uopšte preživjeti, a kamoli da će ponovo raditi kao model, nakon što je izgubila nogu 2012. godine.

Ona je 2012. godine doživjela toksičan šok zbog upotrebe tampona dok je imala menstruaciju. Počela je da pati od simptoma sličnih gripu.

Sve je kulminiralo srčanim udarom, pa je jedno vrijeme provela na aparatima.

Gangrena je počela da joj zahvata obje noge, pa su morali da joj amputiraju desnu nogu do koljena i prste na lijevom stopalu.

Iako su doktori htjeli da joj amputiraju obje noge, jer prognoze nisu bile dobre, ipak su uspjeli da joj spase lijevu nogu.

Ona je potom svoj život posvetila podizanju svijesti i prevenciji toksičnog šoka, ali i potencijalne rizike od korištenja tampona.

Nakon traumatičnog iskustva ova djevojka je smogla snage da nastavi dalje da se bori, prenosi Independent.

3720740F000005783735255WorkitgirlLaurenWasser28starsinthefall2016KennethCola581470951944306

Sada se ponovo suočava s poteškoćama jer će zbog posljedica toksičnog šoka ljekari morati da joj amputiraju i drugu nogu, jer su se pojavile trajne komplikacije.

Nastavila je da se bori sa bolom u lijevoj nozi i nakon 2012. godine. Sada bi to moglo da joj stvori nove komplikacije i dodatno promijeni život, prenosi "Telegraf". 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.