Rukometaš Vuko Borozan najbolji sportista Crne Gore u 2017. godini
Simonović predaje priznanjeza sportistu godine Borozanu, Foto: AA

Priznanja najuspješnijim

Rukometaš Vuko Borozan najbolji sportista Crne Gore u 2017. godini

Crnogorski olimpijski komitet (COK) izabrao je danas najbolje sportiste i sportske selekcije u godini na izmaku. Prema odluci žirija, rukometaš Vuko Borozan najbolji je sportista Crne Gore u 2017. godini.

Tradicionalno, na samom kraju kalendarske godine, Izvršni odbor COK-a dodijelio je priznanja u kategorijama najboljih državnih reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji, te najboljeg mladog sportiste i sportistkinje. 

Rukometaš Vuko Borozan dobitnik je ovogodišnjeg priznanja za sportistu godine. On je u dresu Vardara osvojio Ligu šampiona, duplu krunu u Makedoniji i regionalnu SEHA ligu, a crnogorsku reprezentaciju predvodio je do plasmana na Evropsko prvenstvo. 

2017122122764774029081118Web

Vuko Borozan, foto: AA

Na svečanosti održanoj u vili Gorica uručene su nagrade najboljim nacionalnim timovima, kao i najboljim mladim sportistima. 

Najbolji mladi sportisti su karatista Bojan Bošković i džudistkinja Ivana Nikolić. 

2017122122764774029081115Web

Pehari za najbolje, foto:AA

Bošković je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji kadeta na Svjetskom prvenstvu na Tenerifama, dok je Nikolić bila srebrna na kadetskom prvenstvu svijeta u Santijago de Čileu. 

Najbolja muška selekcija je kadetska vaterpolo reprezentacija, koja je osvojila titulu prvaka Evrope, dok je u ženskoj konkurenciji priznanje pripalo rukometnoj reprezentaciji, šestoplasiranoj na prvenstvu svijeta. 

2017122122764774029081116Web

Dušan Simonović, Foto:AA

Predsjednik COK-a Dušan Simonović kazao je da 2017 godina nije jedna od najboljih, ali da su ostvareni solidni rezultati u vaterpolu i rukometu. 

"Naročito možemo biti ponosni na naše mlade sportiste. Osvojili smo zlatnu medalju za mlade vaterpoliste na Malti i to je nešto što nas čini ushićenim. Nastavljamo sa pripremama za narednu godinu, gdje nas očekuje nekoliko takmičenja, među kojima i Zimske olimpijske igre u Pjongčangu u Južnoj Koreji", kazao je Simonović, prenosi Anadolija.

Svečanosti su prisustvovali ministar za sport i mlade Nikola Janović, članovi COK-a te predstavnici sportskih saveza i sportski novinari. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.