Osamnaestogodišnjak uhapšen zbog tri razbojništva i paljenja automobila
Ilustracija

Nikšić

Osamnaestogodišnjak uhapšen zbog tri razbojništva i paljenja automobila

Službenici CB Nikšić su rasvijetlili tri krivična djela razbojništvo i jedno krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, i tom prilikom lišili slobode V.L. (18) iz Nikšića.

On je kako se sumnja, počinio krivično djelo razbojništvo, 1. decembra , na štetu radnice sportske kladionice „Skybet”, u Bulevaru 13. jula u Nikšiću, na način što je maskiran ušao u unutrašnjost objekat, a potom uz prijetnju nožem otuđio dnevni pazar u iznosu 250 eura.

"Nadalje, sumnja se da je V.L. počinio krivično djelo razbojništvo na štetu radnice sportske kladionice „Premijer” u ulici Baja Pivljanina, na način što je maskiran ušao u objekat i uz prijetnju nožem otuđio dnevni pazar u iznosu 935 eura. Treće krivično djelo razbojništvo, počinjeno 10.decembra na štetu radnice sportske kladionice „Šansa” u ulici Nika Miljanića, počinio je, kako se sumnja, na način što je maskiran ušao u sportsku kladionicu i uz prijetnju nožem od radnice otuđio dnevni pazar u iznosu od 160 eura", saopšteno je iz policije.

Kriminalističkom obradom službenici CB Nikšić su došli do sumnje da je V.L. u noći 04/05.juna počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

"On je, sumnja se, ovo krivično djelo počinio na način što je na pmv marke „Audi A6” nikšićkih registarskih oznaka u vlasništvu N.A. iz Nikšića, prethodno polio zapaljivom tečnošću – benzinom, koju je zatim otvorenim plamenom zapalio", saopšteno je.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se V.L. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri krivična djela razbojništvo i jedno krivčno djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari. Nakon saslušanja državni tužilac je donio rješenje o zadržavanju V.L. u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

"Policijski službenici CB Nikšić su u toku 2017. godine registrovali 11 krivičnih djela razbojništvo i razbojnička krađa, od kojih je 10 krivičnih djela registrovano po nepoznatom počiniocu. Radom policijskih službenika rasvijetljeno je osam ovih krivčnih djela", saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.