Čađenović: Započinju projekte na kraju mandata koje su obećali 2014.
Vladimir Čađenović ispred Skupštine Glavnog grada

Demokrate bojkotuju sjednicu Skupštine Glavnog grada

Čađenović: Započinju projekte na kraju mandata koje su obećali 2014.

Demokratska Crna Gora održala je danas pres konferenciju ispred zgrade Skupštine Glavnog grada, a uoči zakazane sjednice gradskog parlamenta, na kojoj je predsjednik Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada, Vladimir Čađenović, upoznao javnost sa razlozima bojkota od strane Demokrata.

On je na početku podsjetio da su bojkot sjednica Skupštine Glavnog grada započeli uoči prethodne sjednice koja je održana 14.novembra ove godine, kao opomenu i upozorenje "na neviđeni pritisak, ucjene i prijetnje kojima su bili izloženi kandidati Demokrata za odbornike u Petnjici i Tuzima, da bi zbog nastavka izbornih zloupotreba na Cetinju i Mojkovcu, objavili da će bojkot nastaviti dok nadležni državni organi ne pronađu učinioce krivičnih djela po njihovim krivičnim prijavama koje su podnijeli u vezi sa tim događajima".

„Potvrda neviđenih izbornih zloupotreba naročito uoči i na sam dan izbora u Opštini Tuzi, stigla je i od koalicionog partnera DPS-a na državnom nivou, Nika Đeljošaja, koji je za te zloupotrebe optužio prvog čovjeka podgoričkog DPS-a, što je dodatna potvrda opravdanja našeg ulaska u bojkot rada ove Skupštine ispred koje se nalazimo, kao vid demokratske borbe i opomene da se takvom ponašanju DPS-a konačno mora stati na kraj", kaže Čađenović.

On je istakao da i kad ne bi postojali navedeni razlozi za bojkot rada Skupštine Glavnog grada, za bojkot današnje sjednice dovoljno bi bilo to što se na dnevnom redu nalazi 50 tačaka.

„Brojne su činjenice koje ukazuju na loše, a može se slobodno reći na nikakve rezultate rada aktuelne neligitimne vladajuće većine u Glavnom gradu. Podsjetićemo vas da nelegitimnost ove vladajuće većine nije započeta prelaskom sada već jedinog odbornika koji je ujedno i predsjednik Skupštine Glavnog grada u novu partiju SD, kako je želio gospodin Suhih nedavno predstaviti opravdanje za nelegitimnost vladajuće većine, već je ona nelegitimna od samog početka zbog toga što je na opozicionoj retorici gospodin Suhih ostvario odbornički mandat, a onda samo 4 mjeseca nakon toga ,,usrećio''  građane Podgorice dajući podršku za izbor Slavoljuba Miga Stijepovića za Gradonačelnika Podgorice“, saopštio je Čađenović.

On je kazao da se najčešće može čuti "započeli smo"  iako je sam kraj mandata ove gradske uprave.

"Pa tako izgradnju Doma za stare već treći put započinju, a  Slavoljub Stijepović, uspijeva da to uradi već drugi put u nešto malo više od tri godine otkad je na funkciji Gradonačelnika Podgorice. Potvrda skandaloznosti javnih nastupa, potpunog nepoznavanja važećih odluka Skupštine Glavnog grada, upravo izglasanih voljom partijskih kolega gospodina Stijepovića, uz snažno protivljenje opozicionih odbornika, jeste i izrečena neistina oko spremnosti podgoričkog Vodovoda da besplatno ugradi vodomjere u stambenim zgradama gdje postoje zajednički vodomjeri. Dakle, na samom kraju mandata imamo priču o ponavljanju obećanja i tek započinjanju projekata koji su obećavani ne samo pred lokalne izbore 2014. godine, nego su neka obećanja stara i više od deceniju, kao što je to slučaj sa sistemom za prečišćavanje otpadnih voda, a njegova izgradnja ni na kraju 2017. godine nije ni započeta. Ova gradska uprava se pokazala kao najvještija u sprečavanju građana sopstvenog grada na ostvarivanje prava garantovanih Ustavom i zakonima. To se najslikovitije očituje na primjeru izbjegavanja realizacije Odluke o mjesnim zajednicama, sprečavajući građane Podgorice da na zborovima izaberu njihove organe, zbog jednog jedinog razloga, a to je da one i za naredne lokalne izbore budu partijske ćelije DPS-a. Ubijeđeni smo, a potvrda toga su i rezultati glasanja u Glavnom gradu na parlamentarnim izborima 16. oktobra prošle godine, da će nova legitimna vlast predvođena Demokratama nakon proljećnih loklnih izbora povesti Podgoricu putem održivog i ravnomjernog razvoja svakog njenog dijela, te da će krenuti da rješava nagomilane probleme građana Podgorice“, zaključio je Vladimir Čađenović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.