Opet problemi sa mlijekom za bebe, povlače se milioni proizvoda
Ilustracija

Opet problemi sa mlijekom za bebe, povlače se milioni proizvoda

Novi skandal sa mlijekom za bebe francuskog giganta mlječne industrije "Laktalisa". Drugi put u istom mjesecu povučeno na milione proizvoda širom svijeta.

Kao i prošle sedmice i sada su proizvodi za bebe povučeni zbog bojazni da su zaraženi salmonelom, navodi AP, prenosi Tanjug.

"Laktalis" je početkom ovog mjeseca već povukao nekoliko miliona proizvoda na bazi mlijeka za bebe, a sada je to povlačenje "iz mjera predostrožnosti" obuhvatilo i proizvode isporučene od februara ove godine iz postrojenja u Kraonu.

AP navodi da se "Laktalis" u saopštenju izvinio potrošacima i naveo da je istraga potvrdila da je zaraza započela nakon renoviranja izvedenog početkom godine u postrojenju u Kraonu, kao i da je proizvodnja tamo zaustavljena. 

Portparol "Laktalisa" Mišel Nalet kazao je da najnovije povlačenje obuhvata oko 30 zemalja, ali nije naveo o kojim državama se radi. 

Agencija podsjeća da su se na listi koju su ranije ovog mjeseca objavile francuske vlasti nalazili, između ostalih zemalja, i Velika Britanija, Grčka, Kina, Pakistan, Bangladeš, Saudijska Arabija, Maroko, Sudan, Peru i Kolumbija. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.