Državljanka BIH u prtljagu nosila tri zolje i jedan ručni bacač
ilustracija

Uhapšena u Hrvatskoj

Državljanka BIH u prtljagu nosila tri zolje i jedan ručni bacač

Opštinsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu je nakon ispitivanja odredilo 25-godišnjoj državljanki BiH i Hrvatske, istražni zatvor od mjesec zbog osnovane sumnje da počinila krivično djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih sastojaka.

Osnovano se sumnja da je 25-godišnjakinja 16. decembra 2017. u 15.35 sati, kada je kao putnica u autobusu, pri ulasku u Republiku Hrvatsku na Graničnom prijelazu Stara Gradiška, u ličnom prtljagu prenosila tri raketna bacača M-80-64 mm (zolja) i jedan ručni bacač RPG 22, saopšteno je na službenoj internet-stranici DORH-a.

 Po prijedlogu državnog tužilaštva, sudija istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.