Pobjegao još jedan vojnik Sjeverne Koreje
ilustracija

Kroz kišu metaka

Pobjegao još jedan vojnik Sjeverne Koreje

Vojska Južne Koreje ispalila je 20 hitaca upozorenja na trupe Sjeverne Koreje koje su tražile svog vojnika koji je pobjegao rano jutros po lokalnom vremenu.

Kako prenosi Rojters, južnokorejska agencija Jonap potvrdila je bjekstvo sjevernokorejskog vojnika na izuzetno militarizovano područje Južne Koreje, pozivajući se na vojne zvanikčnike.

Ovo bjekstvo dolazi nakon pet nedelja od dramatičnog bježanja još jednog sjevernokorejskog vojnika, koji je u tom pokušaju i ranjen.

On je uspio da se domogne južnokorejskog tla i sada je u bolnici. 

Vojnik koji je danas prebjegao u Južnu Koreju je četvrti u poslednje vrjeme. 

Takođe, juče su uhvaćena i dva sjevernokorejska civila u ribarskom brodiću i oni su sada u rukama Južne Koreje, napominje Rojters i dodaje da se restriktivni režim Sjevera do sada nije zvanično oglašavao povodom poslednjih i sve učestalijih slučajeva bjekstva i dezertiranja iz Sjeverne Koreje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.