Potjera u Podgorici, uhapšen Marko Šaković i njegova supruga
Foto: Uprava policije, oružje pronađeno kod Šakovića

Pronađeni pištolji

Potjera u Podgorici, uhapšen Marko Šaković i njegova supruga

Nakon filmske potjere ulicama Podgorice, kasno sinoć, uhapšeni su bezbjednosno interesantno lice Marko Šaković(32) i njegova supruga Nataša Šaković(37), zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije oni su lišeni slobode juče oko 22 sata i 30 minuta u ciljanoj akciji, a u sklopu pojačanih aktivnosti koje se preduzimaju na pronalasku nedozvoljenih stvari i predmeta.

Naime, policijski službenici su sinoć u ulici Nikole Tesle u naselju Zagorič u Podgorici, vršeći kontrolu, uočili vozilo marke „BMW“ sive boje, podgoričkih registarskih oznaka, čiji se vozač nije zaustavio na znak „stop“ koji je dat od strane policijskih službenika, već je vozač ubrzao kretanje vozilom kad je ugledao pripadnike policije.

"Patrola koja je zapazila kretanje M.Š. vozilom je javila putem radio veze da treba zaustaviti ovo vozilo. U neposrednoj blizini kuće M.Š. je bio policijski službenik koji je odmah javio policijskim patrolama da je ovo lice vozilom ušlo u garažu koja se nalazi u sklopu porodične kuće i da su se vrata garaže potom spustila. Nakon toga se M.Š. sa torbicom u ruci, u kojoj su se, kako su policijski službenici kasnije utvrdili, nalazila tri pištolja (marke „Glok“ sa okvirom u kojem se nalazilo 17 metaka cal. 9mm, marke „USP Compakt“ 9X19 mm sa okvirom od 13 metaka cal. 9 mm i marke „CZ Para“ sa okvirom u kojem se nalazilo 13 metaka cal. 9 mm i rezervni okvir sa 13 metaka cal.9mm) ubrzanim korakom udaljio od svoje kuće u pravcu brda Gorica, kada je primijećen od strane policijskih službenika kako u desnoj ruci nosi torbicu koju je ubrzo nakon toga odbacio. Navedenu torbicu je zatim uzela njegova supruga N.Š. u namjeri, kako se sumnja, da je sakrije, ali je u tome spriječena od strane policijskih službenika koji su je sustigli a zatim u njenoj neposrednoj blizini pronašli torbicu sa oružjem", pojašnjavaju iz policije.

Državni tužilac  u VDT u Podgorici je naložio da se supružnici liše slobode i da se  privedu u službene prostorije CB Podgorica radi davanja traženih obavještenja.

"Nakon sprovedene kriminalističke obrade, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu tokom dana biti sprovedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

U vezi konkretnog događaja policijski službenici će u koordinaciji sa postupajućim  tužiocem preduzimati dalje aktivnosti na otkrivanju i drugih činjenica i okolnosti u vezi predmetnog slučaja", saopšteno je iz policije.

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.