Nikolić i Bolibruk razgovarali o razmjeni studenata
Foto: UCG

O zajedničkim master studijama

Nikolić i Bolibruk razgovarali o razmjeni studenata

Univerzitet Crne Gore (UCG) posebnu pažnju pridaje internacionalizaciji i povezivanju, kako sa međunarodnom naučnoistraživačkom, tako i sa umjetničkom zajednicom i otvoren je za uspostavljanje saradnje sa ukrajinskim Univerzitetom saopštio je rektor Danilo Nikolić.

Nikolić je danas razgovarao sa predstavnikom ukrajinskog Politehničkog nacionalnog Univerziteta Borisom Bolibrukom, o međusobnoj saradnji dvije visokoobrazovne institucije.

Nikolić je kazao da UCG posebnu pažnju pridaje internacionalizaciji i povezivanju, kako sa međunarodnom naučnoistraživačkom, tako i sa umjetničkom zajednicom i da je otvoren za uspostavljanje saradnje sa ukrajinskim Univerzitetom.

Pored povezivanja i uspostavljanja saradnje, na sastanku je, kako je saopšteno iz UCG-a, bilo riječi o mobilnosti, podsticanju razmjene studenata i akademskog osoblja, usavršavanju i razmjeni znanja i osnivanju zajedničkih master studija.

Najavljeno je i uspostavljanje i potpisivanje sporazuma, kako bi se taj vid saradnje konkretizovao.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.