Žena koja ne doživi orgazam ugrožava zdravlje
Ilustracija

Žena koja ne doživi orgazam ugrožava zdravlje

Mnoge žene glume orgazam kako ne bi poljuljale samopouzdanje svog partnera, ali može i da ugrozi svoje zdravlje.

Naučnici tvrde da seksualni čin, koji se ne završava orgazmom, predstavlja uzrok ozbiljnog stresa za žensko tijelo.

Nezadovoljena žena ne samo da ima psihološku nelagodnost, već i rizikuje zdravlje.

Uzbuđenje je praćeno aktivnom proizvodnjom estrogena, koji ulazi u krvotok i protiče do genitalija i mlječnih žlijezda. Ako dođe do orgazma, onda se nakon 10 minuta svi procesi u tijelu žene normalizuju, ali ako ne dođe - onda je krv zasićena estrogenom.

To dovodi do razvoja mastitisa i povećanja područja miometriuma (mišićni dio materice), ali i promoviše formiranje mioma, objašnjava zenskimagazin.rs.

Dakle, statistika govori da gotovo 70 odsto žena sa miomom materice ima probleme sa seksualnim životom i pati od nedostatka orgazma. Vrijedno je govoriti o ovim ženama i voditi brigu o punopravnom seksualnom životu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.