Rosicki odlučio da završi igračku karijeru
Tomas Rosicki

Rosicki odlučio da završi igračku karijeru

Bivši fudbaler Arsenala i reprezentativac Češke Tomas Rosicki objavio je da završava igračku karijeru.

Rosicki je zbog brojnih povreda odigrao samo tri meča za prašku Spartu u protekle dvije sezone, među kojima je i jedan protiv Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a sada je odlučio da prestane sa aktivnim igranjem u 37. godini, prenosi B92.

"Nakon dugog razmišljanja odlučio sam da završim profesionalnu karijeru", rekao je Rosicki na konferenciji za medije u Pragu. 

Rosicki je jedan od najboljih čeških fudbalera ikada, karijeru je počeo u Sparti, a sa velikim uspjehom igrao je za Borusiju iz Dortmunda i Arsenal. 

Čak deceniju je proveo u Londonu (2006-2016) i ostavio dubog trag, iako su ga i tada povrede sputale da iskaže sav potencijal. 

Za reprezentaciju Češke zabilježio je 105 mečeva i 23 gola.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.