Pljevlja: Maloljetnik provalio u radnju preko krova
Ilustracija

Osumnjičen za više krivičnih djela

Pljevlja: Maloljetnik provalio u radnju preko krova

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policija je rasvijetlila četiri krivična djela počinjena u decembru 2017. godine na teritoriji Opštine Pljevlja i tom prilikom podnijela krivičnu prijavu protiv maloljetnog A.F. (17) iz Pljevalja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju. A.F. je osumnjičen da je počinio i tri krivična djela za koja se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi.

Pljevaljska policija je nadležnom tužiocu podnijela poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu protiv A.F. zbog ovih krivičnih djela.

On je, kako se sumnja u noći sa 17 na 18.decembar po unaprijed pripremljenom planu  došao u ulicu Narodne revolucije, gdje se nalazi trgovinska radnja „Market Stanić”, a zatim preko krova, kroz plafon objekta ušao u objekat, pri čemu su na plafonu nastala oštećenja.

On je, kako se sumnja , izvršio premetačinu u unutrašnjosti objekta ali ništa nije otuđio.

Kriminalističkom obradom službenici CB Pljevlja su došli do sumnje da je A.F. počinio i tri krivična djela za koje se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi, i to dva krivična djela uništenje i oštećenje tuđe stvari i krivično djelo sitna krađa, utaja i prevara, saopštila je Uprava policije.

"On je sumnja se, počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, 13.decembra, na štetu grila „Trebovina”, na način što je polomio katanac ulaznih vrata. A.F. je, kako se sumnja, 16.decembra, počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari na štetu ugostiteljskog objekta „Bife Gril”, na način što je obio ulazna vrata na objektu, nasilno kroz rešetku otvorio drvena vrata. Krivično djelo sitna krađa, utaja i prevara počinio je, kako se sumnja, 11.decembra na štetu ugostiteljskog objekta “Bife Potrlica“ na način što je obio ulazna vrata na objektu, ušao u objekat i otuđio 11 limenki energetskog pića", kazali su iz policije.

O događaju je upoznat državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji je naložio da se protiv A.F podnese krivična prijava zbog postojanja osnoavne sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju.

"Policijski službenici su oštećenima dostavili podatke o izvršenju ostala tri krivična djela, radi eventualnog preduzimanja gonjenja po privatnoj tužbi", saopšteno je iz UP.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.