Budva: Prijava protiv učiteljice zbog prijetnji učenici

Saslušani svi svjedoci

Budva: Prijava protiv učiteljice zbog prijetnji učenici

Budvanska policija podnijela je prekršajnu prijavu protiv Svetlane Seke Popović, učiteljice Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša” zbog prijetnji upućenih desetogodišnjoj I. K, učenici petog razreda te budvanske škole, pišu Vijesti.

Učiteljica ne predaje djevojčici kojoj je, kako tvrde u policiji, prijetila.

Vijestima je u budvanskoj policiji potvrđeno da su saslušani svi svjedoci.

“Nakon saslušanja svjedoka i prikupljenih dokaza, protiv učiteljice je podnijeta prekršajna prijava zbog kršenja člana 8 Zakona o javnom redu i miru”, rekao je sagovornik iz policije.

Tim članom propisano je da će se novčanom kaznom od 250 do 1.500 eura ili kaznom zatvora do 60 dana, kazniti onaj ko na javnom mjestu izazove osjećanje ugoroženosti kod drugog prijetnjom da će napasti na život ili tijelog tog ili njemu bliskog lica. 

Roditelji desetogodišnje učenice prethodno su  prijavili policiji da je učiteljica Popović njihovoj kćerki prijetila da će je  prebiti i odrobijati. 

Incident se dogodio minulog ponedjeljka, kada je učiteljica S.P. navodno uletjela u razred kom ne predaje i pitala   “ko je ta učenica koja ju je sa drugaricom navodno ogovarala”. 

Roditelji djevojčice policiji su prijavili da je nastavnica ulazila u dva odjeljenja kojima ne predaje i tražila učenice koje su preričavale priču, da se ljetos, dok su bile u školi na Žabljaku, učiteljica Popović tukla sa svojom koleginicom i vukla je za kosu. Popović je tog dana prvo ušla u učinicu kolegnice, sa kojom se navodno tukla na Žabljaku, a potom i učiniocu druge koleginice.

“Ušla je bez kucanja u razred i po imenu tražila moje dijete.  I pored toga što je u toku bio čas, ona je ušla  i obratila se mome djetetu riječima   'pa makar završila u zatvor  ili ludaru  tebe ću prebiti'. Potom je dodala i 'odrobijaću ih'”, piše u prijavi roditelja.

Učiteljica čiji je čas Popović prekinula,  upravi škole prijavila je incident.  I ona je dala izjavu policiji. 

Portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić kazala je juče Vijestima da su  od budvanske škole tražili izjašnjenje povodom slučaja koji se dogodio.

“Informisani smo da je ustanova pokrenula proceduru utvrđivanja odgovornosti i disciplinski postupak. Insistiramo na kreiranju ambijenta primjerenog obrazovnim ustanovama”, kazala je Lekić.

Direktorica te škole  Jasminka Seka Šćepanović Vijestima je juče potvrdila da je pokrenut disciplinski postupak protiv učiteljice Popović.

“Škola se nakon događaja odmah odgovorno ponijela -  održan je sastanak direktorice i učiteljica, stručna služba škole je obavila razgovor sa učenicima V2, V3 i V4 odjeljenja, uzete su izjave od svih učiteljica petog razreda i pokrenut je disciplinski postupak protiv učiteljice Svetlane Popović. Svakako da će javnost biti informisana o ishodu disiplinskog postupka. Naša djeca i zaštita njihovih interesa su prioritet u djelovanju, i u ovom slučaju ćemo se, kao i uvijek do sada, vrlo odgovorno ponijeti”, kazala je Šćepanović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.