Epidemija malih boginja: Zaraženo 20 medicinskih radnika
Ilustracija

Kraljevo

Epidemija malih boginja: Zaraženo 20 medicinskih radnika

Malim boginjama zaraženo je po nekoliko zaposlenih na svakom odjeljenju kraljevačke bolnice, jer je Kraljevo grad sa najviše oboljelih od morbila, ali i među onima gdje je najmanji procenat vakcinisane djece.

Male boginje, koje su u Kraljevu evidentirane kod 146 pacijenata, nisu zaobišle ni zaposlene u zdravstvenom centru "Studenica", pa se razboljelo skoro dvadesetak zaposlenih.

U bolnici navode da su male boginje dobila dva ljekara, deset medicinskih sestara i tehničara i šestoro nemedicinskih radnika.

Od početka oktobra do 16. decembra u Srbiji, uključujući i teritoriju nadležnosti Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, registrovano je 549 slučajeva malih boginja.

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.