Norvežani opet zapjevali na srpskom: Poslušajte novu verziju pjesmice
Foto: Screenshot/Youtube

U prazničnom duhu

Norvežani opet zapjevali na srpskom: Poslušajte novu verziju pjesmice "Deda Mraze" (VIDEO)

Norveški hardkor hor "Svartlamon" još jednom je zapjevao na srpskom jeziku, a ove praznike obilježava svojom verzijom pjesmice "Deda Mraze".

Ovi "grlati" ranije su predstavili svojim verzijama pjesmice “Zakleo se bumbar” i partizanske himne “Po šumama i gorama”, na tečnom srpskom jeziku, koje su za kratko vrijeme postale viralna, podsjeća portal Mondo.

"Svartlamon" se sada vraća u prazničnom raspoloženju, izvođenjem klasične novogodišnje pjesmice “Deda Mraze”.

Pomenuti hor je nastao iz protesta prema gradskim vlastima u Trondhajmu koji su željeli da sruše deio grada u kome većina od oko 50 članova živi.

Hor čine muškarci (najmlađi ima 20, a najstariji 60 godina) i različitih su zanimanja, od radnika u fabrici, preko zubara, nastavnika, IT stručnjaka, do advokata. Ali svi su, kažu, zakleti pankeri i rokeri.

N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.