Demokrate se zalažu za bolji životni standard beranskih poljoprivrednika
Demokrate

Demokrate se zalažu za bolji životni standard beranskih poljoprivrednika

Član Izvršnog odbora opštinskog odbora Demokrata Berane Božo Premović kazao je danas da će poboljšanje i unapređivanje ruralnog razvoja i samog životnog standarda poljoprivrednog proizvođača biti prioritet nove vlasti u Beranama, čija će okosnica biti Demokratska Crna Gora.

Premović je ocijenio da je poljoprivredni proizvođač, naziv koji je proteklih decenija izgubio bit postojanja, doveden na rub egzistencije.

“Demokrate će pomoći svima koji žele da žive od poštenog rada na selu. Razvićemo model podrške kako bi dostupni fondovi bili pristupni svakom individualnom poljoprivrednom gazdinstvu. Odlučni smo u namjeri da poljoprivredne proizvođače ne dijelimo na poželjne i nepoželjne, već da svakom građaninu koji želi da sačuva svoje poljoprivredno gazdinstvo na selu pružimo nesebičnu podršku”, kazao je on.

Ističe da će raditi na institucionalnim reformama, kako bi poboljšali trenutno stanje, a samim tim i trenutnu situaciju u ruralnim sredinama.

“Potrudićemo se da već opustošenim selima koja su na ivici izumiranja pružimo plan razvoja kako bi im ubrizgali injekciju podrške za opstanak, a samim tim obnovili temelje i okosnicu našeg društva. Zbog loše infrastrukture i nepristupačnosti određenih krajeva i ruralnih naselja, svjedoci smo zadnjih decenija da se sela velikom brzinom gase, a život na selu postaje sve rjeđi”, naglašava Premović.

Demokrate su, kako je dodao, spremne da nađu pravi model da bi obnovili postojeće putne pravce i probili nove, kako bi  omladina uvidjela potencijal i budućnost u ruralnim sredinama.

Kaže da će kroz različite projekte Demokrate uprostiti apliciranje određenim projektima i omogućiti katunima i mjestima na višoj nadmorskoj visini u kojima nema električne energije snabdijevanje solarnom energijom.

“Kako bi se sami poljoprivredni proizvođači vratili katunima i selima, a sa tim u što većem broju iskoristili prirodni pašnjaci i prirodni potencijal našeg kraja. Za bolji život i veće poštovanje poljoprivrednih proizvođača u nasoj sredini”, zaključuje Premović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.