Vašington: Voz išao 80 km/h brže od dozvoljenog prije iskakanja iz šina
Foto:EPA

Vašington: Voz išao 80 km/h brže od dozvoljenog prije iskakanja iz šina

Putnički voz koji je u ponedjeljak iskočio iz šina dok je prelazio nadvožnjak u američkoj saveznoj državi Vašington vozio je 80 kilometara na sat iznad dozvoljene brzine neposredno prije nesreće u kojoj su poginule tri osobe, saopštili su američki zvaničnici.

Bella Dinh-Zarr iz Nacionalnog odbora za sigurnost u saobraćaju izjavila je da podaci crne kutije koji su pronađeni na mjestu nesreće pokazuju da je voz saobraćao brzinom od 128 kilometara na sat u zoni od dozvoljenih 48 kilometara na sat.

Voz je vozio na relaciji Sijetl-Portland kada je 13 vagona iskočilo iz šina iznad autoputa.

Direktor željezničke kompanije Amtrak Richard Anderson izjavio je kako sistem koji kontroliše brzinu voza na šinama nije bio aktivan u trenutku nesreće, prenosi AA.

U vozu se pored 78 putnika nalazilo i pet članova posade. 

U željezničkoj nesreći hospitalizovano je na desetine putnika, među kojima je deset teže povrijeđenih.

Nacionalna komisija za sigurnost u saobraćaju na mjesto nesreće je poslala istražni tim od 20 članova.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.