Stigli i tamponi od marihuane
ilustracija

Stigli i tamponi od marihuane

Mnoge žene svakog mjeseca se suočavaju sa PMS tegobama, a najčešće je riječ o grčevima koji se javljaju u predjelu stomaku i zadnjem dijelu leđa. Kako bi ublažili bolne menstrualne tegobe, kompanija Fiora je osmislila tampon od kanabisa.

Tamponi na bazi marihuane sadrže Thv i Cbd, dvije aktivna sastojka marihuane, a kako navodi tim iz kompanije, Thc pomaže nervima da blokiraju bol dok Cvd ublažava neprijatne simptome upalnog stanja. 

Tampon je dizajniran da opušta mišiće i smanjuje bol, bez psihoaktivnih efekata po korisnika, kažu iz kompanije i dodaju da kapsula nakon umetanja u vaginu, od 15-30 minuta, pruža veliko olakšanje. 

Tim iz kompanije takođe objašnjava kako su došli na ideju da stvore ove neobične tampone. 

"Kanabis je kroz istoriju poznat kao prirodni lijek koji olakšava bolove koje uzrokuje menstruacija. Željeli smo da podijelimo snažne medicinske učinke ove biljke i omogućimo ženama sigurno i dostupno iskustvo." 

Kako se navodi, njihov proizvod može posebno da bude koristan za žene koje pate bolnog poremećaja endometrioze, ali i pri porođajima koji predstavljaju najbolnije iskustvo u životima mnogih žena.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.